BLOG

Calendari de Vacunes. Novetats

Un nou calendari de vacunes sistemàtiques s’està aplicant des del mes de juliol. Això  suposa un reajustament de les dates i de les dosis d’algunes vacunes i la incorporació de la vacuna contra el pneumococ (antipneumocòccica conjugada) i contra la varicel·la a la primera infància, fins ara no incloses. L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha pres aquesta decisió seguint la recomanació del seu Consell Assessor de Vacunacions.

Calendari de vacunes

CALENDARI 2016

(Per veure més gran cliqueu a la imatge)

La vacuna contra el pneumococ i contra la varicel·la

La vacuna contra el pneumococ s’inclourà als 2, 4 i 11 mesos d’edat, seguint les pautes acordades pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, mentre que la vacuna contra la varicel·la s’administrarà als 15 mesos, als 3 anys i es mantindrà per als nens i nenes d’11-12 anys (sisè de primària) si són susceptibles de ser vacunats, és a dir, si no han patit la malaltia o prèviament no han estat vacunats.

Reajustament de dosis i dates

D’altra banda, el nou calendari vacunal preveu un reajustament de les dates i de les dosis d’algunes vacunes:

La vacuna hexavalent, que fins ara s’administrava als 2, 4 i 6 mesos d’edat passarà a administrar-se als 2, 4 i 11 mesos.

La vacuna DTPa (contra la diftèria, el tètanus i la tos ferina) – VPI (injectable contra la poliomielitis) s’administrarà als 6 anys quan estigui disponible a escala estatal.

La triple vírica (xarampió, rubèola i parotiditis) s’administrarà als 12 mesos, com fins ara, però la segona dosis quedarà fixada als 3 anys d’edat.

Pel que fa a les dosis de la vacuna contra el meningococ C conjugada, que s’administrava als 2, 6 i 15 mesos, ara es farà als 4 i als 12 mesos i es manté la dels 11-12 anys. I la dosi de la vacuna contra l’hepatitis A, que s’administrava als 12 mesos, ara passa als 15 mesos. La vacuna pentavalent desapareix del calendari perquè s’ha observat que amb les tres dosis de l’hexavalent ja no era necessària.

I finalment, un altre dels canvis afecta la vacuna antipneumocòccica 23-valent, que ara s’administrarà a partir dels 65 anys.

Alguns pares ens heu preguntat com es que es posen menys dosis, en concret de la vacuna Prevenar. Penseu que l’estrategia vacunal es diferent quand  es vacuna tota la población que quand es vacuna de forma individual.

Amb les vacunes incloses al calendari cada any es prevenen més de 35.000 casos de malaltia a Catalunya. Per tant, s’evita el patiment associat a aquestes malalties i també els costos sanitaris i socials que impliquen.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies
A %d blogueros les gusta esto: